Hulp en begeleiding kinderen en jongeren

 Persoonlijke verzorging en begeleiding

Uw kinderen zijn uw kostbaarste bezit en dat beseffen wij bij Concentrix thuiszorg als geen ander. Als ouders wil je het beste voor je kind. Helaas kan het voorkomen dat u (tijdelijk) niet in staat bent om voor uw kinderen te zorgen, bijv ten gevolge van een ziekte of andere ingrijpende gebeurtenis in uw leven. Met een gespecialiseerd Jeugdteam staat Concentrix thuiszorg klaar om uw kinderen liefdevol te verzorgen en te begeleiden. 

Samen met de jeugdmedewerker wordt er gekeken naar wat er  goed gaat in uw gezin, maar uiteraard ook waar de hulpvraag ligt. Soms is het noodzakelijk dat u tijdelijk wordt ontlast met de verzorging en begeleiding van uw kinderen. Uw (geestelijke) gezondheid is bijvoorbeeld niet toereikend, er is sprake van een disbalans tussen uw draagkracht en draaglast of er zijn andere problemen in uw gezin. 

Concentrix thuiszorg brengt samen met u het sociale steunsysteem in kaart en brengt verheldering in de rollen die zij hebben binnen het systeem. Is er mogelijk iemand uit uw netwerk beschikbaar om u te helpen? 

Indien er geen hulp mogelijk is uit uw sociale steunsysteem kan Concentrix thuiszorg een bijdrage leveren in de vorm van maatwerk.

Samen met de medewerker wordt er gekeken naar wat er nodig is om weer als zelfredzaam gezin te functioneren. Er worden doelen opgesteld en samen met de medewerker wordt een plan van aanpak gemaakt. De medewerker komt op de momenten dat u het meeste problemen ervaart met de verzorging van uw kinderen. Dit kan bijvoorbeeld zijn bij het ochtendritueel om uw kinderen volledig verzorgd op school te krijgen of tijdens de avond wanneer de kinderen naar bed gaan.  Door samen met de medewerker meer structuur in de moeilijke momenten aan te brengen wordt er gewerkt naar meer rust. Hierna wordt er gekeken naar wat er nodig is dat u zelf de volledige verzorging weer op uw kan nemen.

Vergoeding voor hulp aan kinderen en jongeren wordt vaak vergoedt.

Hulp  kan worden vergoed in verschillende vormen.

Concentrix Thuiszorg, voor uw persoonlijke verzorging